Pizza

En enkel god panpizza som görs på kort tid

image


Redskap:
Våg, degmaskin + 2 skålar, kastrull, spis, ugn, två plåtar.

Ingredienser
Botten
1 jäst för matdeg, torrjäst är enklare.
1100g vetemjöl special
750g vatten
5g salt
2g socker
50g olivolja

Tomatsås
1 förpackning krossade tomater
5g basilika
5g salt
2g socker
25g olivolja

Toppning
Skivad ananas färsk eller i burk.
Skinka*, rökt, skuren i stavar.
Riven ost, valfri god sort.

*Pärsons säljer bitar av sin påläggsskinka vilka går perfekt att dela.

Bottnen
Värm vattnet, tillsätt saltet, sockret och olivoljan. Om du använder torrjäst skall vattnet vara riktigt varmt drygt 40 grader.

Blanda mjöl och jäst i en separat skål.

Häll vätskan i degmaskinen, tillsätt det blandade mjölet medan maskinen går.

Låt knåda i ca 5 minuter.

Låt degen jäsa övertäckt ca 40 minuter.

Tomatsås
Blanda ingredienserna i en kastrull och låt koka lite försiktigt i minst 10 minuter.

Bottnen
Dela degen i två delar, en för varje plåt.

Dela varje del i tre och dra ut så den täcker 1/3 av plåten.

Stoppa in plåtarna med botten i ugnen 35 grader över och under värme i 45 minuter för att jäsa.

image

Pizzabotten efter jäsning på plat

Ta ut plåtarna, sätt ugnen på 250°C varmluft med undervärme, och pensla/strö ut tomatsåsen på bottnarna.
Lägg på skinka och riven ost, lägg på annans efter ost.

image

Grädda en i taget mitt i ugnen vid 225° C knappt 10 minuter i varmluft med undervärme.

Avlägsna från plåt och lägg på ett galler så att botten inte blir mjuk.

image

Smaklig måltid!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s